KIIHTELYSVAARAN ETELÄISET KYLÄT RY

Kiihtelysvaaran Eteläiset Kylät ry:n toimintakertomus 2019

 

Kyläyhdistyksen tarkoituksena on edistää kylien asukkaiden yhteistyötä, omatoimisuutta, kylien elinkelpoisuutta sekä toimia niiden asukkaiden yleisten ja yhteisten etujen valvojana.

Pyrkiä edistämään kylien asukkaiden toimeentulomahdollisuuksien yleisiä edellytyksiä, kylien vakinaisten ja vapaa-ajan asukkaiden viihtyvyyttä, harrastus- ja kulttuuritoimintaa ja yhteistyötä, sekä edistää palveluiden säilymistä alueella. Tarkoituksensa toteuttamiseksi yhdistys:

 osallistuu kyliä koskevaan suunnitteluun ja pyrkii vaikuttamaan kylien kannalta myönteiseen päätöksentekoon eri organisaatioissa  tekee aloitteita ja esityksiä, antaa lausuntoja viranomaisille ja muille järjestöille, sekä osallistuu kylien kehittämistoiminnan suunnitteluun ja toteutukseen

 toteuttaa kylien elinkelpoisuutta, sen asukkaiden viihtyvyyttä ja hyvinvointia

 järjestää kokouksia, kursseja, retkiä, keskustelu- ja huvitilaisuuksia  toimii muillakin tavoilla tarkoituksensa toteuttamiseksi Yhdistys on merkitty rekisteriin 7.1.1997. Y-tunnus on 1091999-3.

Vuosi 2019 oli yhdistyksen 22. toimintavuosi. Kyläyhdistys on puoluepoliittisesti sitoutumaton. Toiminta-alue Kekryn kotipaikka on Joensuu ja se toimii Kiihtelysvaaran Eteläisten Kylien alueella. Jäsenistö Yhdistyksen varsinaiseksi jäseneksi voidaan hyväksyä henkilö, joka on kiinnostunut yhdistyksen toiminnasta ja hyväksyy sen tarkoituksen.

Kannattajajäseneksi voidaan hyväksyä yksityinen henkilö tai oikeuskelpoinen yhteisö, joka haluaa tukea yhdistyksen tarkoitusta ja toimintaa. Jäsenmaksu oli varsinaislta jäseniltä 2 € ja kannattajajäsenitä vähintään 2 €.

Jäsenmäärä on laskenut vuodesta toiseen pariin kymmeneen jäseneen. Tämä johtuu väen, sekä toimintojen vähenemisestä, vaikkei jäsenmaksu suuri olekaan.

Hallitus puheenjohtaja: Juha Tuupanen

varapuheenjohtaja:Veli-Pekka Peltonen

jäsenet: Sirkka Heiskanen Otto Sykkö Pia Vuojolainen Terttu Rautiainen sihteeri: Tarja Tuupanen

Hallitus kokoontui vuonna 2019 kolme kertaa, lisäksi pidettiin sähköpostilla yhteyttä. Kirjanpitäjänä toimi sihteeri Tarja Tuupanen. Toiminnantarkastajana toimi Tuula Pakarinen ja varalla Marko Kakkonen.

Kekry:n sääntömääräinen vuosikokous pidettiin Heiskasilla 7.4.2019 ja siihen osallistui 9 hlö.

Tapahtumat Kyläpilkki Pikku Melakolla järjestettiin 30.3.2019 yhdessä Oskolan Erän kanssa. Kekry hoiti kahvion tarjonnan sekä nuotiomakkarat tapahtumassa. Kisaan osallistui 46 henkilöä ja kalaa saatiin yhteensä reilut 13,5 kg.

Juhannusaattoa juhlittiin jälleen Oskolankoskella. Juhlaan oli jälleen runsaasti osallistujia, liki 300 henkilöä. Juhannusjuhlan ohjelmasta vastasi Pauli Hiltunen ja Seija Holopainen monipuolisella ohjelmistolla. Tapahtuman tunnelmaa himmensi se, ettei kokkoa voinut polttaa kulovaroituksen takia. Kiitos kaikille tapahtumaa sponsoroineille yrityksille ja yksityisille tahoille. Suuret kiitokset myös kaikille tapahtuman mahdollistaneille talkoolaisille!

Muu toiminta Yhdistys hoiti aikaisempien vuosien tapaan Jänisjoen vesiretkeilykohteita kesäkauden aikana. Uskalin kyläyhdistys hoiti Tanikan rantapaikan. Huoltotoimet pitävät sisällään keväällä tapahtuvan kevätsiivouksen jälkeen viikottaiset tarkastuskierrokset laavuilla sekä tarvittaessa puuliitereiden täytön ja korjaustyöt. Lisäksi laavuilla suoritettiin ympäristön raivaamista.

Kekry teki yhteistyötä myös muiden yhdistysten kanssa tuttuun tapaan. Yhdistys sai kaupungilta yleisavustusta 600 € toimintansa tueksi sekä maaseudun kehittämisrahaa 2000 € suunnittelutyöhön Oskolankosken ympäristön parantamiseksi Tästä rahasta on vielä tulevalle vuodelle 2020 varattu 1000 €. Kekry kirjoitti hankehakemuksen Joensuun Seudun Leaderille Oskolankosken virkistysalueen toimintojen parantamiseksi ja alueen nykyaikaistamiseksi turvalliseksi virkistysalueeksi. Hankehakemuksen eteneminen tyssäsi, kun Joensuun Kaupunki ja Pohjois-Karjalan Sähkö eivät saaneet solmittua vuokrasopimusta Oskolankosken alueesta, joka olisi tarvittu hanketta varten. Hankehakemus odottaa Leaderissä mahdollista jatkoa.

Oskolankoskelta purettiin talkoilla vanha esiintymislava, ajettiin sorakuormia joilla tasoitettiin aluetta esiintymislavan paikalla ja ympäristössä. Lisäksi oikaistiin liiterirakennusta.

Kotisivut Yhdistyksellä on erittäin hyvät kotisivut, joissa on kuvia ja tietoja tapahtumista sekä paljon muuta luettavaa ja katseltavaa. Kävijöitä sivuilla on ollut yli 280 000. Kiitos Pialle ja Otolle sivujen ylläpidosta.

Palkkiot ja kulukorvaukset Hallitukselle ei maksettu päätöksen mukaan kokouspalkkiota. Vesireitistön puuhuoltoon osallistuville on maksettu kilometrikorvaukset esitettyjen laskujen mukaan. Toiminnatarkastajalle korvataan kulut esitetyn laskun mukaan. Puheenjohtaja ja sihteeri saavat kulukorvaukset laskua vastaan.

Yhdistyksen irtain omaisuus - 6 telttaa, 2 kpl 6x6 metriä sekä 4 kpl 3x3 metriä - penkkejä pukkijaloilla 200 hengelle - kaasugrilli ja –keitin, sekä kaksi komposiittikaasupulloa - 2 pop up telttaa - 4 taittopöytää - 2 taittotuolia - aggregaatti

Yhdistyksen taloudellinen tilanne ja tulevaisuuden näkymät Yhdistyksen talous on hyvä. Talous mahdollistaa Oskolankosken kehittämishankkeen toteuttamisen, mikäli sopimusasiat saadaan kuntoon. Varoja on kerrytetty talkoovoimin tuottamalla kahviopalveluja tapahtumissa. Tulevalle vuodelle toiveissa on järjestää kyläyhteisölle jotain yhteistä tekemistä esim. kesäteatterimatka jäsenille

Kiihtelysvaaran Eteläiset Kylät ry:n toimintakertomus 2018


Kyläyhdistyksen tarkoituksena on edistää kylien asukkaiden yhteistyötä, omatoimisuutta, kylien elinkelpoisuutta sekä toimia niiden asukkaiden yleisten ja yhteisten etujen valvojana. Pyrkiä edistämään kylien asukkaiden toimeentulomahdollisuuksien yleisiä edellytyksiä, kylien vakinaisten ja vapaa-ajan asukkaiden viihtyvyyttä, harrastus- ja kulttuuritoimintaa ja yhteistyötä, sekä edistää palveluiden säilymistä alueella.

Tarkoituksensa toteuttamiseksi yhdistys:

Osallistuu kyliä koskevaan suunnitteluun ja pyrkii vaikuttamaan kylien kannalta myönteiseen päätöksentekoon eri organisaatioissa

Tekee aloitteita ja esityksiä, antaa lausuntoja viranomaisille ja muille järjestöille, sekä osallistuu kylien kehittämistoiminnan suunnitteluun ja toteutukseen

Toteuttaa kylien elinkelpoisuutta, sen asukkaiden viihtyvyyttä ja hyvinvointia

Järjestää kokouksia, kursseja, retkiä, keskustelu- ja huvitilaisuuksia

Toimii muillakin tavoilla tarkoituksensa toteuttamiseksi

Yhdistys on merkitty rekisteriin 7.1.1997. Y-tunnus on 1091999-3. Vuosi 2018 oli yhdistyksen 21. toimintavuosi. Kyläyhdistys on puoluepoliittisesti sitoutumaton.

Toiminta-alue

Kekryn kotipaikka on Joensuu ja se toimii Kiihtelysvaaran Eteläisten Kylien alueella.

Jäsenistö

Yhdistyksen varsinaiseksi jäseneksi voidaan hyväksyä henkilö, joka on kiinnostunut yhdistyksen toiminnasta ja hyväksyy sen tarkoituksen.
Kannattajajäseneksi voidaan hyväksyä yksityinen henkilö tai oikeuskelpoinen yhteisö, joka haluaa tukea yhdistyksen tarkoitusta ja toimintaa. Jäsenmaksu oli varsinaislta jäseniltä 2 € ja kannattajajäsenitä vähintään 2 €.
Jäsenmäärä oli vuoden 2018 lopussa 22. Jäsenmäärä on laskenut vuodesta toiseen. Syynä tähän laskuun on varmaan suurelta osin se, että jäsenille ei ole jäsenmaksulle vastiketta. Tätä on pohdittava vakavasti.

Hallitus

puheenjohtaja: Juha Tuupanen
varapuheenjohtaja:Veli-Pekka Peltonen
jäsenet:
Sirkka Heiskanen
Otto Sykkö
Pia Vuojolainen
Terttu Rautiainen
sihteeri:
Tarja Tuupanen

Hallitus kokoontui vuonna 2018 kaksi kertaa, lisäksi pidettiin sähköpostipalavereja. Kirjanpitäjänä toimi sihteeri Tarja Tuupanen.
Toiminnantarkastajana toimi Tuula Pakarinen ja varalla Marko Kakkonen.

Kekry:n sääntömääräinen vuosikokous pidettiin Heiskasilla 11.4.2018 ja siihen osallistui 10 hlö.

Tapahtumat

Kyläpilkki Pikku Melakolla järjestettiin 31.3.2018 yhdessä Oskolan Erän kanssa. Kekry hoiti perinteisesti kahvion ja makkaranpaiston tapahtumassa. Kisaan osallistui 58 henkilöä ja kalaa saatiin yhteensä vain vajaa 6 kiloa.

Juhannusaattoa juhlittiin jälleen Oskolan koskella. Juhlaan osallistui n. 350 henkilöä. Tapahtuma oli oikein onnistunut, vaikka sääolot vaihtelivat sateesta aurinkoon ja kovaan tuuleen. Musiikista vastasi Tohmajärven Kesäsoittajat monipuolisella musiikillaan. Kaunis kiitos tapahtumaa sponsoroineille yrityksille ja yksityisille tahoille. Kiitos myös kaikille tapahtuman mahdollistaneille talkoolaisille!

Muu toiminta

Yhdistys hoiti aikaisempien vuosien tapaan Jänisjoen vesiretkeilykohteita kesäkauden aikana. Uskalin kyläyhdistys hoiti Tanikan rantapaikan. Huoltotoimet pitävät sisällään keväällä tapahtuvan kevätsiivouksen jälkeen viikottaiset tarkastuskierrokset laavuilla sekä tarvittaessa puuliitereiden täytön ja korjaustyöt. Lisäksi laavuilla suoritettiin ympäristön raivaamista.
Kekry teki yhteistyötä myös muiden yhdistysten kanssa tuttuun tapaan.
Yhdistys sai kaupungilta yleisavustusta 600 € toimintansa tueksi. Eri yritykset ja yksityishenkilöt avustivat yhdistystä tapahtumien toteuttamisessa. Kiitos kaikille toimintaa tukeneille tahoille.

Kotisivut

Yhdistyksellä on erittäin hyvät kotisivut, joissa on kuvia ja tietoja tapahtumista sekä paljon muuta lettavaa ja katseltavaa. Kävijöitä sivuilla on ollut yli 224 000. Kiitos taas Pialle ja Otolle sivujen ylläpidosta.

Palkkiot ja kulukorvaukset

Hallitukselle ei maksettu päätöksen mukaan kokouspalkkiota. Vesireitistön puuhuoltoon osallistuville on maksettu kilometrikorvaukset esitettyjen laskujen mukaan. Toiminnatarkastajalle korvataan kulut esitetyn laskun mukaan. Puheenjohtaja ja sihteeri saavat kulukorvaukset laskua vastaan.

Yhdistyksen irtain omaisuus

- 6 telttaa, 2 kpl 6x6 metriä sekä 4 kpl 3x3 metriä
- penkkejä pukkijaloilla 200 hengelle
- kaasukrilli ja –keitin, sekä kaksi komposiittikaasupulloa
- 2 pop up telttaa
- 4 taittopöytää
- 2 taittotuolia
- aggregaatti
- soittimet, jotka olivat koululla säilytyksessä, lahjoitettiin koululle.

Muuta

Vuoden 2018 tapahtumista varmaan kaikkien kyläläisten mieliin on jäänyt järkyttävä herätys 23.9. aamulla uutisiin kirkkomme tuhoutumisesta aamuyön tunteina tuhopolton seurauksena. Toivomme, että voimavaramme yhdistämällä saamme lähivuosina astella jälleen rakennettuun kirkkoomme yhdessä.

Yhdistyksen taloudellinen tilanne ja tulevaisuuden näkymät

Yhdistyksen talous on erittäin hyvä. Hallitus katsoo kyläyhdistystoiminnan alueella tärkeäksi, mutta yhdistyksen voimavarat eivät riitä yksin toiminnan laadukkaaseen toteuttamiseen.
Tulevaisuudessa on laajennettava yhteistyötä muiden kyläyhdistysten kanssa ja miettiä vakavasti mahdollisuutta yhdistyä yhdeksi suureksi yhdistykseksi.

Kiihtelysvaaran Eteläiset Kylät ry;n hallitus kiittää kaikkia jäseniään, toimintaa tukeneita yrityksiä ja yksityishenkilöitä sekä muita yhteistyökumppaneita kuluneesta vuodesta.

Kiihtelysvaaran eteläiset kylät ry:n toimintakertomus 2017

 

Kyläyhdistyksen tarkoituksena on edistää kylien asukkaiden yhteistyötä, omatoimisuutta, kylien elinkelpoisuutta sekä toimia niiden asukkaiden yleisten ja yhteisten etujen valvojana. Pyrkiä edistämään kylien asukkaiden toimeentulomahdollisuuksien yleisiä edellytyksiä, kylien vakinaisten ja vapaa-ajan asukkaiden viihtyvyyttä, harrastus- ja kulttuuritoimintaa ja yhteistyötä, sekä edistää palveluiden säilymistä alueella.

 

Tarkoituksensa toteuttamiseksi yhdistys:

 • osallistuu kyliä koskevaan suunnitteluun ja pyrkii vaikuttamaan kylien kannalta myönteiseen päätöksentekoon eri organisaatioissa
 • tekee aloitteita ja esityksiä, antaa lausuntoja viranomaisille ja muille järjestöille, sekä osallistuu kylien kehittämistoiminnan suunnitteluun ja toteutukseen
 • toteuttaa kylien elinkelpoisuutta, sen asukkaiden viihtyvyyttä ja hyvinvointia
 • järjestää kokouksia, kursseja, retkiä, keskustelu- ja huvitilaisuuksia
 • toimii muillakin tavoilla tarkoituksensa toteuttamiseksi

 

Yhdistys on merkitty rekisteriin 7.1.1997. Y-tunnus on 1091999-3. Vuosi 2017 oli yhdistyksen 20. toimintavuosi. Kyläyhdistys on puoluepoliittisesti sitoutumaton.

 

Toiminta-alue

 

Kekryn kotipaikka on Joensuu ja se toimii Kiihtelysvaaran eteläisten kylien alueella.

 

Jäsenistö

 

Yhdistyksen varsinaiseksi jäseneksi voidaan hyväksyä henkilö, joka on kiinnostunut yhdistyksen toiminnasta ja hyväksyy sen tarkoituksen.

Kannattajajäseneksi voidaan hyväksyä yksityinen henkilö tai oikeuskelpoinen yhteisö, joka haluaa tukea yhdistyksen tarkoitusta ja toimintaa. Jäsenmaksu oli varsinaislta jäseniltä 2 € ja kannattajajäsenitä vähintään 2 €.

Jäseniä oli vuoden 2017 lopussa 36 kpl.

  

Hallitus

 

puheenjohtaja: Juha Tuupanen             

varapuheenjohtaja: Aarne Väänänen, 23.5.2017 alkaen Veli-Pekka Peltonen

jäsenet:       

Eija Jäkärä

Sirkka Heiskanen

Otto Sykkö

Pia Vuojolainen

Veli-Pekka Peltonen, 23.5.2017 asti

sihteeri:

Tarja Tuupanen

 

Hallitus kokoontui vuonna 2017 kaksi kertaa, lisäksi pidettiin sähköpostipalavereja. Kirjanpitäjänä toimi sihteeri Tarja Tuupanen.

 

Toiminnantarkastajana toimi Tuula Pakarinen ja varalla Marko Kakkonen.

 

Kekry:n sääntömääräinen vuosikokous pidettiin Raatevaaran kylätalolla 26.3.2017 ja siihen osallistui 10 hlö.

Vuosikokouksen yhteydessä saatiin tieto pitkäaikaisen kylätoimijan ja Kekryn varapuheenjohtajan Aarne Väänäsen poismenosta. Kyläyhdistys kunnioitti hänen muistoaan kukkalaitteella siunaustilaisuudessa.

 

Tapahtumat

 

Huhtikuun 1. pv järjestettiin yhdessä Oskolan erän kanssa kyläpilkki Pikku Melakolla. Kekry hoiti kahvion ja makkaranpaiston tapahtumassa. Kisaan osallistui 55 henkilöä ja kalaa saatiin yhteensä n. 20 kiloa.

Juhannusaattoa juhlittiin perinteisesti Oskolan koskella. Juhlaan osallistui reilut n. 250 henkilöä. Tapahtuma oli jälleen onnistunut ja sujui rauhallisesti hyvässä säässä. Esiintyjänä tänä vuonna oli Duo Solonen joka esitti monipuolista musiikkia Sellon ja viulun säestyksellä. Kiitos kaikille tapahtuman tukijoille, sekä tietenkin suurkiitos talkooväelle tapahtuman järjestämisestä

Syyspöhinät pidettiin 29.10. yhdessä Raatevaaran kyläyhdistyksen kanssa Raatevaaran kylätalolla.

Kekry tarjosi tapahtumassa ruishuttua Suomen ja kyläyhdistyksen juhlavuoden kunniaksi. Tarjolla oli monenlaista ohjelmaa Naisten Bändikerhon esityksistä myyjäisiin. Valitettavasti aamuinen lumimyrsky toi reilun 10 cm lunta ja osallistujamäärä jäi alhaiseksi.

Kesän sateiset ja kylmät kelit eivät kannustaneet suunniteltujen tapahtumien järjestämiseen.

  

 Muu toiminta

 

Yhdistys hoitiaikaisempien vuosien tapaan Jänisjoen vesiretkeilykohteita kesäkauden aikana.  Uskalin kyläyhdistys hoiti Tanikan rantapaikan. Huoltotoimet pitävät sisällään keväällä tapahtuvan kevätsiivouksen jälkeen viikottaiset tarkastuskierrokset laavuilla. Lisäksi laavuilla suoritettiin ympäristön raivaamista.

Kekry teki yhteisyötä muiden kyläyhdistysten kanssa tuttuun tapaan.

 

Kyläyhdistyksen puheenjohtaja Juha Tuupanen toimi pitäjäneuvoston puheenjohtajan tehtävissä sen lopettamiseen asti.

 

Yhdistys sai tukea kaupungin yleisavustuksen, 700 €, lisäksi monelta muulta taholta. Eri yritykset ja yksityishenkilöt avustivat yhdistystä tapahtumien toteuttamisessa. Suurkiitos kaikille toimintaa tukeneille tahoille.

 

Kotisivut

 

Yhdistyksellä on erittäin hyvät kotisivut, joissa on kuvia ja tietoja tapahtumista sekä paljon muuta lettavaa ja katseltavaa. Kävijöitä sivuilla on ollut yli 180 000. Jälleen kiitämme Piaa ja Ottoa kotisivujen hyvästä hoidosta.

 

Ystävyyskylä

 

Geresdlakiin ei tehty vuonna 2017 vierailuita, mutta mietinnässä on ollut jatkohankkeen tms. kehittäminen. Kyselyitä Unkarista on tullut paljon, mitä voisimme yhdessä tehdä.

 

Palkkiot ja kulukorvaukset

 

Hallitukselle ei maksettu päätöksen mukaan kokouspalkkiota. Vesireitistön puuhuoltoon osallistuville on maksettu kilometrikorvaukset esitettyjen laskujen mukaan. Toiminnatarkastajalle korvataan kulut esitetyn laskun mukaan. Puheenjohtaja ja sihteeri saavat kulukorvaukset laskua vastaan.

  

Yhdistyksen irtain omaisuus

 - 6 telttaa, 2 kpl 6x6 metriä sekä 4 kpl 3x3 metriä

- penkkejä pukkijaloilla 200 hengelle

- kaasugrilli ja –keitin, sekä kaksi komposiittikaasupulloa

- soittimia ja äänentoistolaitteita,  toistaiseksi Kiihtelysvaaran koulun  tiloissa

- 2 pop up telttaa

- 4 taittopöytää

- 2 taittotuolia

- aggregaatti 

 

Yhdistyksen taloudellinen tilanne ja tulevaisuuden näkymät 

Taloudellinen tilanne on hyvä kalustohankinnoista huolimatta. Hallitus katsoo yhdistyksen olemassaolon tärkeänä, mutta jatkuvuus vaatii uusien vapaaehtoisten mukaan tulemista. Tulevaisuudessa on syytä pohtia mahdollisesti kyläyhdistysten yhteensulautumista. 

Kiihtelysvaaran Eteläiset kylät ry:n hallitus kiittää kaikkia jäseniään, toimintaa tukeneita yrityksiä ja yksityishenkilöitä sekä muita yhteistyökumppaneita kuluneesta vuodesta. 

TOIMINTAKERTOMUS 2016

Kiihtelyvaaran eteläiset kylät ry:n toimintakertomus 2016 

 

 Kyläyhdistyksen tarkoituksena on edistää kylien asukkaiden yhteistyötä, omatoimisuutta, kylien elinkelpoisuutta sekä toimia niiden asukkaiden yleisten ja yhteisten etujen valvojana. Pyrkiä edistämään kylien asukkaiden toimeentulomahdollisuuksien yleisiä edellytyksiä, kylien vakinaisten ja vapaa-ajan asukkaiden viihtyvyyttä, harrastus- ja kulttuuritoimintaa ja yhteistyötä, sekä edistää palveluiden säilymistä alueella.

 

Tarkoituksensa toteuttamiseksi yhdistys:

 • osallistuu kyliä koskevaan suunnitteluun ja pyrkii vaikuttamaan kylien kannalta myönteiseen päätöksentekoon eri organisaatioissa
 • tekee aloitteita ja esityksiä, antaa lausuntoja viranomaisille ja muille järjestöille, sekä osallistuu kylien kehittämistoiminnan suunnitteluun ja toteutukseen
 • toteuttaa kylien elinkelpoisuutta, sen asukkaiden viihtyvyyttä ja hyvinvointia
 • järjestää kokouksia, kursseja, retkiä, keskustelu- ja huvitilaisuuksia
 • toimii muillakin tavoilla tarkoituksensa toteuttamiseksi

 

Yhdistys on merkitty rekisteriin 7.1.1997. Y-tunnus on 1091999-3. Vuosi 2016 oli yhdistyksen 19. toimintavuosi. Kyläyhdistys on puoluepoliittisesti sitoutumaton.

 

Toiminta-alue

Kekryn kotipaikka on  Joensuu ja se toimii Kiihtelysvaaran eteläisten kylien alueella.

 

Jäsenistö

Yhdistyksen varsinaiseksi jäseneksi voidaan hyväksyä henkilö, joka on kiinnostunut yhdistyksen toiminnasta ja hyväksyy sen tarkoituksen.

Kannattajajäseneksi voidaan hyväksyä yksityinen henkilö ta oikeuskelpoinen yhteisö, joka haluaa tukea yhdistyksen tarkoitusta ja toimintaa.

Jäseniä oli vuoden 2016 lopussa 38 kpl.

 

Hallitus

puheenjohtaja: Juha Tuupanen             

varapuheenjohtaja: Aarne Väänänen

 

jäsenet:       

Eija Jäkärä

Sirkka Heiskanen

Otto Sykkö

Veli-Pekka Peltonen

sihteeri:

Tarja Tuupanen

 

Hallitus kokoontui vuonna 2016 kaksi kertaa. Kirjanpitäjänä toimi sihteeri Tarja Tuupanen.

 

Toiminnantarkastajana toimi Tuula Pakarinen.

 

Kekry:n sääntömääräinen vuosikokous pidettiin Sirkka ja Markku Heiskasella 20.3.

Vuosikokouksen yhteydessä esitettiin entiselle puheenjohtajalle Kyösti Vataselle kunniapuheenjohtajuutta, joka myönnettiin seuraavassa kokouksessa.

 

Tapahtumat

Maaliskuun 26. pv  järjestettiin yhdessä Oskolan erän kanssa kyläpilkki Pikku Melakolla. Kekry hoiti kahvion ja makkaranpaiston tapahtumassa. Kisaan osallistui 51 henkilöä ja kalaa saatiin kohtuullisesti.

Juhannuaattona järjestettiin perinteinen Juhannusjuhla Oskolan koskella. Juhlaan osallistui reilut 250 henkilöä. Tapahtuma sujui rauhallisesti ja mukavissa tunnelmissa. Esiintyjänä oli Timoi Munne, joka sai kehuja esiintymisestään. Kiihtelysvaaran OP sponsoroi tuttuun tapaan tapahtumaa.

 

Muu toiminta

Yhdistys hoiti aikaisempien vuosian tapaan Jänisjoen vesiretkeilykohteita kesäkauden aikana.  Uskalin kyläyhdistys hoiti Tanikan rantapaikan. Huoltotoimet pitävät sisällään keväällä tapahtuvan kevätsiivouksen jälkeen viikottaiset tarkastuskierrokset laavuilla. Lisäksi laavuille suoritettiin kiinteiden rakenteiden korjaustoimenpiteitä sekä ympäristön raivaamista.

 

Kekry teki yhteisyötä muiden kyläyhdistysten kanssa tuttuun tapaan.

 

Kyläyhdistyksen puheenjohtaja Juha Tuupanen toimi edelleen kyläneuvoston puheenjohtajan tehtävissä.

 

Yhdistys sai tukea kaupungin yleisavustuksen, 700 € ,  lisäksi monelta muulta taholta. Eri yritykset ja yksityishenkilöt avustivat yhdistystä tapahtumien toteuttamisessa. Kaunis Kiitos kaikille toimintaa tukeneille tahoille.

 

Esilaulajat lopettivat pitkäaikaisen toimintansa.

 

Ystävyyskylä

Unkarin Gersdlakiin vierailtiin vappuna. Vierailuun osallistui Kiihtelyksestä 11 henkilöä. Retken aikan yhteistyömahdollisuuksia suunniteltiin useassa eri palaverissa.

 

Palkkiot ja kulukorvaukset

Hallitukselle ei maksettu päätöken mukaan kokouspalkkiota. Vesireitistön puuhuoltoon osallistuville on maksettu kilometrikorvaukset esitettyjen laskujen mukaan. Toiminnatarkastajalle korvataan kulut esitetyn laskun mukaan. Puheenjohaja ja sihteeri saavat kulukorvaukset laskua vastaan.

 

Yhdistyksen irtain omaisuus

 6 telttaa, 2 kpl 6x6 metriä sekä 4 kpl 3x3 metriä

 • penkkejä 200 hengelle

 • kaasukrilli ja –keitin, sekä kaksi komposiittikaasupulloa

 • soittimia ja äänentoistolaitteita, jotka ovat toistaiseksi Kiihtelysvaaran koulun tiloissa

   

  Yhdistyksen taloiudellinen tilanne ja tulevaisuuden näkymät

   

  Hallitus katsoo taloudellisen tilanteen olevan hyvä. Tulevaisuuden näkymien katsotaan olevan erittäin haasteelliset aktiivisten toimijoiden vähenemisen vuoksi.

   

  Kiihtelysvaaran Eteläiset kylät ry;n hallitus kiittää lämpimästi kaikkia jäseniä, toimitaa tukeneita yrityksiä ja yksityishenkilöitä sekä muita yhteistyökumppaneita  kuluneesta vuodesta.

Toimintakertomus 2015

Kiihtelysvaaran Eteläiset kylät ry:n toimintakertomus 2015

 

 

Yleistä

Vuosi 2015 oli huomattavasti rauhallisempi toiminnaltaan, koska hankkeita ei ollut käynnissä.

Vuosi on mennyt omalla painollaan rauhallisesti perusasioiden äärellä.  Huono kesä vaikutti osaltaa tapahtumien ja toiminnan määrään.

 

Loppuvuodesta saimme suru-uutisen. Pitkäaikainen jäsenemme ja juhannusjuhlien peruspilari Aarne Kämäräinen oli nukkunut pois. Muistamme häntä lämmöllä.

 

 

Hallitus

Hallitukseen kuului

Juha Tuupanen                   puheenjohtaja

Aarne Väänänen                 varapuheenjohtaja

Eija Jäkärä

Sirkka Heiskanen

Otto Sykkö

Veli-Pekka Peltonen

Tarja Tuupanen toimi sihteerinä

 

Hallitus kokoontui 3 kertaa ja sähköpostikokouksia oli 2. 

 

Kirjanpitäjänä toimi Ilomantsin Tilitalo.

 

Toiminnantarkastaja oli Tuula Pakarinen ja varalla Marko Kakkonen

 

Jäsenet

Jäseniä oli vuoden lopussa 46,(64/2014)

 

 

Tapahtumat

Maaliskuun 28. päivä järjestettiin kyläpilkki yhdessä Oskolan Erän ja –osakaskunnan kanssa Pikku Melakolla. Tukikohtana oli perinteisesti Oskolan Erän maja.

Juhannusaattona pidettiin perinteeksi muodostunut juhannusjuhla Oskolankoskella.

Molemmat tapahtumat onnistuivat hyvin ja osallistujia oli paikalla kiitettävästi.

 

 

Yhdistyksen toiminta

Yhdistys sai hoitaa edelleen Jänisjoen vesiretkeilyreitin huollon ja tarvittavat korjaukset. Huollosta noin  puolet hoiti tuttuun tapaan Uskalin kyläyhdistys. Vesiretkeilyreitin huolto vaatii yhdistykseltä suuren työpanoksen, mutta on merkittävä lisätulon lähde. Kävijöitä laavuilla on paljon ja käyttäjiltä on tullut hyvää palautetta laavujen ja rantojen hoidosta. Oskolan kosken luontopolun varteen vietiin kesällä näköalapaikalle penkki maisemien katselua ja levähdystä varten.

 

Yhdistyksen toimintaa tukivat monet eri tahit lahjoittamalla mm. arpajaisvoittoja arpajaisiin, mikä on yksi tulonlähde yhdistykselle.  Lahjoittajina oli niin yksityisiä ja yrityksiä. Kiitos kaikille toimintaamme tukeneille lahjoittajille ja sponsoreille.

 

 

Nettisivut

Yhdistyksen kotisivuja hoitivat mallikkaasti Pia Vuojolainen ja Otto Sykkö tuttuun tapaan. Kävijöitä sivuilla on tasaiseen tahtiin,  mikä on hyvää mainosta kylälle.

 

Ystävyyskylä

Gersdlakiin on pidetty tasaisesti yhteyttä ja vappuna oli taas ryhmä vierailulla Unkarissa. Mukana oli myös uusia matkaajia entisten lisäksi. Myös saappaanheittäjiä oli joukkue kisaamassa mestaruudesta. Vierailu oli oikein lämminhenkinen ja antoisa, kuten ennenkin.  Yhteistyön kehittämisestä oli puhetta.

 

Palkkiot ja kulukorvaukset

Hallitus ei ole saanut kokouspalkkiota. Sen sijaan autokulut korvataan esitetyn laskun mukaan laavujen puunajoon osallistuneille. Toiminnantarkastajille korvataan kulut esitetyn laskun mukaan.  Puheenjohtaja ja sihteeri saavat kulukorvauksen laskua vastaan.

 

Pitäjäjulistus

Joensuun kaupunginhallitus nimitti elokuun lopussa pitäjäneuvoston, jonka tehtävänä on mm. toimia linkkinä Joensuun kaupungin ja kylien välillä.  Yhdistyksen  puheenjohtaja Juha Tuupanen toimii myös pitäjäneuvoston puheenjohtajana.  

 

Omaisuus

Yhdikstyksellä on

6 telttaa:

                      2kpl               6x6 metriä

                      4kpl               3x3 metriä (2 uudempaa ja 2 vanhempaa)

 

Telttoja vuokrataan kaikille halukkaille. Yhdistyksen jäsenet saavat telttoja käyttöönsä veloituksetta.

 

penkkejä irtopukeilla 200 hengelle

 

5 pöytää kokoontaittuvilla jaloilla

 

kaasugrilli

 

yhdistyksellä on myös soittimia ja äänentoistolaitteet sekä vahvistin.

Soittimet ja äänentoistolaitteet ovat Kiihtelysvaaran koululla, josta saamme ne käyttöömme tarvittaessa.

 

 

 

Yhdistyksen taloudellinen tilanne ja tulevaisuuden näkymät

Hallitus katsoo taloudellisen tilanteen erinomaiseksi. Tulevaisuuden näkymät katsotaan haasteelliseksi aktiivisten toimijoiden mahdollisen vähenemisen takia suhteessa toimintojen ylläpitämiseen ja kehittämiseen.

 

 

Kiihtelysvaaran Eteläiset Kylät ry haluaa lausua kaikille jäsenilleen, yhteistyökumppaneilleen ja kaikille, jotka ovat olleet toiminnassa mukana ja tukeneet yhdistystä, suuren kiitoksen kuluneesta vuodesta!

 

Uusimmat kommentit

14.12 | 10:23

Milloin saadaan Rantakylään isompia munia!

02.07 | 13:56

Mitä teidän kananmunille on tapahtunut. En ole koskaan nänyt noin pieniä sellaisia. Resepteihin joutuu nyt tuplaamaan ohjeen mukaiset määrät. Herkullisia ovat.

04.02 | 18:38

Erinomaiset kananmunat, ja mikä tärkeintä, kanojen hyvinvointi maksimoidaan! Menestystä! toivottaa Alexander

09.08 | 18:30

Terve,
Kaipailen teidän kanamunia s-kaupan ( Liperi ) valikoimaan?